Nieuws

Corona en Financiële regelingen

Noodpakket Rijksoverheid: de tijdelijke financiële regelingen op een rij

Op 17 maart 2020 heeft het Kabinet het noodpakket economie en banen gepresenteerd. Dit noodpakket geldt voor 3 maanden en bestaat onder andere uit meerdere tijdelijke financiële regelingen voor werkgevers en ondernemers. Alle informatie over deze regelingen is te vinden via onderstaande links.

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling)

UWV: Klik hier voor de checklist en het aanvraagformulier voor de tijdelijke NOW-regelingEerst meer informatie? Klik hier voor alle informatie over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze Infosheet NOW_uwv geeft direct meer informatie.

Op vrijdag 1 mei heeft UWV een Factsheet NOW-regeling gepubliceerd met informatie over het aantal aanvragen en toekenningen NOW-regeling. Voor de Achterhoek is ook inzichtelijk gemaakt hoeveel aanvragen er in totaal voor de NOW per gemeente zijn op 30-4-2020: Aalten – 131 toekenningen | Berkelland – 202 toekenningen | Bronckhorst – 191 toekenningen | Doetinchem – 386 toekenningen | Montferland – 197 toekenningen | Oost Gelre – 180 toekenningen | Oude IJsselstreek – 205 toekenningen | Winterswijk – 194 toekenningen|  Lees hier het volledige persbericht van UWV.

UWV en SZW organiseerden samen op dinsdag 7 april een webinar voor stakeholderorganisaties over de NOW-regeling. Kijk hier de webinar volledig terug. In deze webinar gaan Fred Paling (UWV) en Martin Flier (SZW) nader in op de opzet van de NOW-regeling en de uitvoering hiervan door UWV.

Klik hier voor informatie vanuit UWV over het Coronavirus speciaal voor gemeenten m.b.t. dienstverlening en NOW.

De Tijdelijke overbruggingsregel zelfstandig ondernemers (Tozo)

ROZ Groep: Klik hier voor meer informatie over en het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregel zelfstandig ondernemers (Tozo) voor de Gemeente Berkelland, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Oost Gelre en Gemeente Winterswijk.

Laborijn: Klik hier voor meer informatie over en het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregel zelfstandig ondernemers (Tozo) voor de Gemeente Aalten, Gemeente Doetinchem en Gemeente Oude IJsselstreek.

Algemene informatie Coronavirus en (Inclusief) Ondernemen 

Rijksoverheid: Klik hier voor veelgestelde vragen en hier voor een overzicht van alle financiële regelingen voor werkgevers en ondernemers.

KVK Coronaloket: Klik hier om naar het speciale Coronaloket van de Kamer van Koophandel te gaan.

Banenafspraak: Klik hier om naar de toolkit ‘Corona en Banenafspraak’ te gaan van ‘Op naar de 100.000 banen’ (VNO NCW/MKB Nederland/LTO Nederland)

(nieuwsbericht: update 1 mei, 15.00 uur)


 

Deel deze pagina:

Contact

Vragen? Bel gerust met één van onze accountmanagers tijdens kantooruren:

088 - 3650 400 of stuur een email

Social media

Twitter Facebook LinkedIn

Laatste tweets