Wat is de Participatiewet

 

Wat is de Participatiewet?

De Participatiewet is sinds 1 januari 2015 van kracht. De Participatiewet vervangt de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en de Wet werk en bijstand (Wwb).

Het doel van de Participatiewet

Het doel van de wet is simpel: meer banen voor meer mensen. Mensen met een arbeidsbeperking staan centraal. Om juist deze mensen een kans te bieden op de arbeidsmarkt is de banenafspraak gemaakt.

Banenafspraak

Werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties en de overheid hebben met elkaar afgesproken om tot 2026 landelijk 125.000 nieuwe werkplekken te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit is de banenafspraak. Deze afspraak komt voort uit het sociaal akkoord en geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer. Eind 2016 wordt de tussenstand opgemaakt, dan wordt gekeken of de toegezegde banen zijn gerealiseerd. Is dit niet het geval, dan krijgt de wet mogelijk een meer verplichtend karakter.

Aan de slag

Wij hebben een divers bestand werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder mensen met een arbeidshandicap. We gaan altijd op zoek naar de beste match tussen werkgever en kandidaten. We helpen u graag verder!

Doelgroepregister

UWV weet precies welke kandidaten vallen onder de banenafspraak. Zij hebben hiervoor het doelgroepregister (download pdf) ontwikkeld.

Kosteloos advies

Wij maken het u makkelijk, want bij WSP krijgt u altijd kandidaten aangeboden die binnen de doelgroep vallen. Informatie of advies aanvragen? Vul het contactformulier in of bel ons op 088 – 3650 400.

Aan de slag met de Participatiewet

Deel deze pagina:

Contact

Vragen? Bel gerust met één van onze accountmanagers tijdens kantooruren:

088 - 3650 400 of stuur een email

Social media

Twitter Facebook LinkedIn

Laatste tweets